fbpx
x
Мени

Вести од граѓанските оргранизации

Содржината на информациите презентирани во овој дел од веб странaта се единствена одговорност на грантистите и на ниту еден начин не може да се смета дека ги одразуваат гледиштата на Цивика мобилитас, Швајцарската агенција за развој и соработка (SDC) или организациите што ја спроведуваат. Информациите се презентирани како што се пристигнати и печатните или други грешки во нив се одговорност на самите автори.

Одржана обука за родова еднаквост во Гостивар

Објавено на:
На  обука одржана во Гостивар, а во насока на унапредување на родовата еднаквост и економското јакнење на жените од руралните средини имавме можност уште еднаш да поминеме низ веќе идентификуваните потреби и барања за економска и социјална инклузија, но исто така и да утврдиме што е она што сме го испуштиле или не било споменато […]

Рурална Коалиција ја подготвува политиката за родова рамноправност

Објавено на:
На 01-ви и 02-ри октомври 2020 година Рурална Коалиција на on-line работилница дискутираше како да придонесе најпрво во своите редови, а понатаму и во рамките на секторот земјоделство и рурален развој кон унапредување на родовата еднаквост, но и социјална и економска инклузија на жените од руралните средини во општественото живеење започнувајќи од локалната заедница каде […]

Потребите на заедницата во фокусот на Локалниот совет за превенција во Штип и Свети Николе

Објавено на:
Препознавање на важноста на Локалниот совет за превенција како механизам од областа на превенцијата за заедничка и здружена акција во насока на обезбедување и решавање на актуелните потреби, проблеми и предизвици во заедницата е во фокусот на серијата работилници што од Штип и Свети Николе ги започна ЗГ Медиа плус. Во присуство на членовите на […]

ИЗВЕСТУВАЊЕ

Објавено на:
Почитувани, Здружението Асоцијација Иницијатива за Социјална Промена- ИнСоК Ве известува дека од 01.02.2020 извршната канцеларија ја преместува на ул. Живко Брајкоски бр.15 , Гостивар. Официјалната адреса за електронска комуникација е: insoc@insoc.org.mk

Швајцарската амбасадорка им додели признанија на најновите грантисти на Цивика мобилитас

Објавено на:
Швајцарската амбасадорка им додели признанија на најновите грантисти на Цивика мобилитас: Меѓу нив е и Медиа плус Целосно да се реформира системот на финансирање на граѓанските организации од страна на државата. Ова го бара невладиниот сектор, од каде порачуваат дека е потребна поголема институционална поддршка. Организациите бараат и државата да ги кофинансира нивните активности што […]

Промоција на ПЛАТФОРМА ЗЕМИ ЗДИВ 

Објавено на:
Промоцијата на ПЛАТФОРМА ЗЕМИ ЗДИВ се одржа на 27.03.2019 година во малата сала на НУ Центар за култура Битола на која беше презентиран Извештајот за квалитетот на амбиенталниот воздух во Битола за месец Февруари 2019. На настанот свое обраќање имаа основачите на Платформата ЗЕМИ ЗДИВ кои ги поздравија присутните граѓани и се заблагодарија за поддршката. Премиерно […]