fbpx
x
Мени

Акциски грантови

Здружение-Балкански Институт за Регионална Соработка БИРС

Вкупен буџет: 1.800.000 МКД Времетраење: 01.06.2020 – 30.11.2021 КОНСТИТУЕНТИ Жителите на населените места на Шар Планина, граѓаните, институциите, експертите, граѓанските организации кои веќе специфично се грижат за биодиверзитетот на Шар Планина. ЗА ПРОЕКТОТ ПОДДРЖАН ОД ЦИВИКА МОБИЛИТАС Шар Планина – последната брана против еколошката катастрофа ЗА ШТО Е ПОТРЕБНА АКЦИЈАТА Прогласувањето за Национален парк е […]

НАУЧНА ФОНДАЦИЈА СПИРОСКИ

Во партнерство со  Здружение на граѓани Македонска медицинска студентска асоцијација – ММСА и Студентски организирана медицинска асоцијација СОМА, Штип. Вкупен буџет: 2.550.000МКД Времетраење: 15 месеци КОНСТИТУЕНТИ Доброволни дарители на коскена срцевина: млади граѓани (студенти) и возрасни граѓани од 18-60 годишна возраст од поголемите заедници: Mакедонци, Aлбанци, Роми, Срби, Турци, Власи и други. ЗА ПРОЕКТОТ ПОДДРЖАН ОД ЦИВИКА МОБИЛИТАС […]

Еколошко друштво Здравец 2002

Во партнерство со Здружение на пензионери на Македонска Каменица и Здружение ГЛАС НА ЕДНАКВОСТА Македонска Каменица Вкупен буџет: 2.599.400 МКД Времетраење: 16 месеци КОНСТИТУЕНТИ Стари лица од Македонска Каменица кои живеат во руралните средини, односно планинските села Саса, Моштица, Косевица, Костин Дол, Луковица, Тодоровци, Дулица и Цера. ЗА ПРОЕКТОТ ПОДДРЖАН ОД ЦИВИКА МОБИЛИТАС Дигитализација на социјалните услуги за […]

Фондација НВО Инфоцентар Скопје

Во партнерство со  Здружение за локална демократија Центар на заедницата на општина Струга и Здружение Регионален центар за соработка СПЕКТАР – Крива Паланка  Вкупен буџет: 2.570.530 МКД Времетраење: 15 месеци КОНСТИТУЕНТИ Главни конституенти: локални инспектори од 80 општини и Град Скопје, Инспекциски совет, најмалку девет граѓански организации и граѓани од Скопскиот, Североисточниот (од општините Крива Паланка, Куманово и Кратово) […]

Здружение на граѓани „НЕКСУС Граѓански концепт“, Скопје

Во партнерство со Здружение за граѓански активизам и поттикнување на општествена одговорност ХОРИЗОН ЦИВИТАС – Скопје и Здружение за развој и активизам „Аква“ – Струга Вкупен буџет: 2.593.579 МКД Времетраење: 16 месеци КОНСТИТУЕНТИ Средношколци (вкупно 50 ученици) на возраст од 15-18 години од Струга и Скопје (Чаир, Бутел и Гази баба). ЗА ПРОЕКТОТ ПОДДРЖАН ОД ЦИВИКА МОБИЛИТАС Мултикултурализам и […]

Здружение Хелсиншки комитет за човекови права – Скопје

Во партнерство со Здружение ХОПС – Опции за здрав живот Скопје и Здружение за правна едукација и транспарентност СТАНИЦА П.Е.Т. Прилеп  Вкупен буџет: 2.599.154 МКД Времетраење: 13 месеци КОНСТИТУЕНТИ Конституентите се разновидни во однос на неколку социо-демографски карактеристики како што се социјалниот статус, возраста, образованието, етничкото потекло и родот. Меѓу конституентите се вбројуваат: претставници од руралните средини, Собрание, Влада, правосудните органи, […]

Здружение за дигитални иновации и трансформации ХАБ Скопје

Во партнерство со Центар за економски анализи Скопје, ХРАНА ЗА СИТЕ – БХМ Скопје и Асоцијација на специјализанти и млади лекари Македонија – АСМЛ  Вкупен буџет: 2.597.500 МКД Времетраење: 16 месеци КОНСТИТУЕНТИ Граѓанските организации се главна целна група на проектот, посебно оние кои немаат пристап до конвенционални донатори. Како конституенти се јавуваат и социјалните претприемачи, медиумите и медиумските […]

Здружение за унапредување на родова еднаквост Акција Здруженска Скопје

Во партнерство со Институт за општествени и хуманистички науки – Скопје  и Здружение Радика ДЕ – ДЕБАР Вкупен буџет обезбеден од Цивика мобилитас: 2.473.786 МКД Времетраење: 16 месеци КОНСТИТУЕНТИ Директни конституенти се жени од рурални средини од три општини од реканскиот регион: Дебар, Центар Жупа и Маврово Ростуше. Како индиректни конституенти ќе бидат вклучени граѓански организации кои […]

ЗДРУЖЕНИЕ ЗА ИСТРАЖУВАЊЕ И АНАЛИЗИ ЗМАИ

Вкупен буџет: 1.798.435 МКД Времетраење: 15 месеци КОНСТИТУЕНТИ Основна целна група на овој проект се граѓанските организации кои работат на креирање на јавни политики на централно, а особено и на локално ниво, како организации чија главна активност им е застапување. ЗА ПРОЕКТОТ ПОДДРЖАН ОД ЦИВИКА МОБИЛИТАС ЦЕНТАР ЗА ЈАВНИ ПОЛИТИКИ (PUBLIC POLICY CENTER) ЗА ШТО […]

Здружение на граѓани за промоција на женската активност Тиииит! Инк. – Скопје

Буџет обезбеден од Цивика мобилитас: 1,798,099 МКД Времетраење: 15 месеци КОНСТИТУЕНТИ Директни конституенти се жени и девојки од Република Северна Македонија. Како индиректни конституенти ќе бидат вклучени граѓанските организации, медиумите, новинарите и надлежните институции: Министерство за здравство, Институт за јавно здравје, Министерство за труд и социјална политика, Министерство за образование и наука. ЗА ПРОЕКТОТ ПОДДРЖАН […]

1 2 3 4