fbpx
x
Мени

Цивика мобилитас прослави една декада постоење

За време на тридневната Средба за вмрежување, 97 претставници на граѓанските организации кои се дел од заедницата на Цивика мобилитас, работеа на зголемување на меѓусебната соработка, изнаоѓање заеднички приоритети и поставување на темелите за идно здружено делување.
1 / 6

Тематски форум „Граѓаните – учесници во локалните политики“

Тематскиот форум ќе се одржи на 13 ноември (среда) со почеток во 16 часот во гимназијата СОУ „Кочо Рацин“ во Свети Николе.
2 / 6

НОВИОТ БРОЈ НА „ГРАЃАНИТЕ ЗА ПРОМЕНА“ СО БРОЈНИ ГРАЃАНСКИ ИНИЦИЈАТИВИ

Го објавивме вториот број од „Граѓаните за промена“, кој во фокусот го има граѓанскиот ангажман како движечка сила на општествените промени.
3 / 6

ИЗБРАНИ ЛОКАЛНИТЕ МЕНТОРИ ЗА ИНСТИТУЦИОНАЛНИТЕ ГРАНТИСТИ НА ЦИВИКА МОБИЛИТАС

Учесниците кои влегоа во потесниот круг на програмата „Менторство за организациски развој“ станаа ментори на новата генерација институционални грантисти.
4 / 6

ИНТЕРАКТИВНО ЗАПОЗНАВАЊЕ ВО СРЦЕТО НА СКОПЈЕ

Посетителите на „Денот на граѓанските организации“ имаа можност да се информираат за граѓанските организации, нивните постигнувања како и за можностите да бидат вклучени во активностите. Програмата беше богата и разнолична.
5 / 6

ПОВИК ЗА МАЛИ ГРАНТОВИ [ЦМ-МАК-02]

Овој Повик за предлози нема одреден краен рок. Сепак, земајќи го предвид периодот на спроведување на програмата Цивика мобилитас и времетраењето на грантот, овој Повик за предлози ќе биде отворен до 30 јуни 2022 г.
6 / 6

Настани

Вести

Видео ресурси