fbpx
x
Мени

Вести од Civica Mobilitas

festival-222

„30 години граѓански активизам“ – за подобро општество за сите

Објавено на:
Многу сонце, насмеани лица, повторни средби – вака изгледаше атмосферата на вчерашниот Фестивал на Цивика мобилитас – „Ден на граѓанските организации“, во Градски парк на Школка. Околу 90 граѓански организации ги поставија своите штандови, ги наполнија со информации за нивните активности и постигнувања и се дружеа со граѓаните. Главните пораки што ги испратија од Фестивалот […]
festival civica

Што ви нуди Фестивалот на Цивика мобилитас

Објавено на:
Се поблиску сме до одржувањето на овогодинешниот Фестивал  „Ден на граѓанските организации“ што ќе се одржи на 25 септември во Градскиот парк во Скопје пред Школка. Во пресрет на дружењето во сабота, погледнете ја програмата за настанот и активностите на главната сцена. Дополнително, на нашата официјална Фејсбук страна „Цивика мобилитас“ креиран е и официјален настан за фестивалот. На информативните штандови од 10 […]
festival civica

Одбројуваме до Фестивалот на Цивика мобилитас – „Ден на граѓанските организации“

Објавено на:
Заврши пријавувањето на учесници на овогодинешниот фестивал  „Ден на Граѓанските Организации“ што ќе се одржи на 25 септември во Градскиот парк во Скопје пред Школка. Пристигнаа 94 апликации за учество на настанот. Тимот на Цивика мобилитас им благодари на сите за искажаниот интерес! Целосната листа на пријавени организации, преземете ја во продолжение. Благодарение на пријавите, […]
Obuka-Pristap-zasnovan-na-chovekovi-prava-1

Пристапот заснован на човекови права може да ги максимизира ефектите од работењето

Објавено на:
Примена на Пристапот заснован на човекови права (ПЗЧП) во работата на граѓанските организации со акцент на проектното работење, беше темата на дводневната онлајн работилница, што се одржа на 15 и 16 септември 2021 г. , а која за Цивика мобилитас (ЦМ), ја спроведе Коалицијата „Сите за правично судење“. Триесет претставници од институционалните и акциските грантисти […]
festival-2021

Бидете дел од овогодинешниот фестивал „Ден на Граѓанските Организации“

Објавено на:
Тимот на  Цивика мобилитас со особено задоволство Ве поканува да земете учество на овогодинешниот фестивал  „Ден на Граѓанските Организации“ што ќе се одржи на 25 септември во Градскиот парк во Скопје пред Школка. Цивика мобилитас фестивалот е најголемиот настан од ваков вид, каде нашата заедница и бројните граѓански организации ќе имаме можност и оваа година […]
мали грантови

Доделени три нови мали грантови за граѓанските организации

Објавено на:
Комисијата за избор на грантови ги оцени концептите кои организациите ги поднесоа на повикот за мали акциски грантови на Цивика мобилитас (ЦМ-МАК-02) во периодот од 1 април до 30 јуни 2021. Беа доставени 66 апликации, од кои три организации добија мал грант, и тоа: Здружение на граѓани Центар за животна средина и одржлив развој Богданци […]