fbpx
x
Мени

Вести од Civica Mobilitas

dsc8832

Фестивалот на граѓанските организации во знакот на борбата со КОВИД-19

Објавено на:
Над 80 граѓански организации го искористија саботниот сончев ден и ги претставија своите здруженија пред граѓаните во Градскиот парк околу Школка како дел од Фестивалот на Цивика мобилитас, „Ден на граѓанските организации“. Оваа година фестивалот се одржуваше во услови на пандемија, а истовремено ги славеше успесите и одговорот кој го дадоа организациите во справувањето со […]
TOM_5229

Дебата на Претседателот со граѓанските организации за клучните општествени предизвици

Објавено на:
Цивика мобилитас на 16 октомври 2020 година го организираше Националниот форум „Соработката помеѓу Претседателот и граѓанските организации“ каде главен говорник беше Претседателот Стево Пендаровски. Националниот форум го отвори НЕ Сибил Сутер Техада, амбасадорката на Швајцарија која истакна дека со овој Форум, граѓанските организации разменуваат мислења и се стремат да ја подобрат соработката со властите. „Таквата […]
Mali-akciski-Q4

Новите грантисти во главно ќе влијаат на локалните политики

Објавено на:
Комисијата за избор на грантови ги оцени 56-те концепти кои организациите ги поднесоа во четвртиот круг од повикот за мали грантови на Цивика мобилитас (ЦМ-МАК-02). Избраните 11 грантисти ќе работат на зголемување на учеството на граѓаните, а особено на младите, во локалните политики, а исто така ќе работат на поголема соработка меѓу граѓанските организации со […]
Dodeleni-ad-hok-grantovi-2

Избрани нови 15 институционални грантисти на Цивика мобилитас

Објавено на:
Комисијата за избор на грантови ги оцени апликациите на организациите кои поднесоа пријава на вториот повик за институционални грантови во новата фаза на Цивика мобилитас (ПЦМ-ИНС-05). Преку финансиската поддршка од овој тип на грантови, здруженијата ќе работат на нивниот институционален развој и организациско јакнење. Тие ќе ги надминат моменталните организациски предизвици и ќе го зголемат […]
Dodeleni-ad-hok-grantovi-2

Уште три дена до крајниот рок за поднесување пријави за институционални грантови

Објавено на:
Уште три дена до крајниот рок за поднесување пријави за институционални грантови Заради дополнителна заштита од ширењето на вирусот Ковид-19 Цивика мобилитас ги информира сите заинтересирани дека преферира доставување на пријавите по електронски пат.  Доколку некој апликант сепак сака да ја поднесе пријавата лично, преку пошта или курирска служба, ве информираме дека остануваат да важат сите […]
Dodeleni-ad-hok-grantovi-2

Можност за поднесување пријави и по електронски пат за Институционални грантови (ЦМ-ИНС-05)

Објавено на:
Повикот за Институционални грантови со Реф. бр. ЦМ-ИНС-05 е во тек. Заради дополнителна заштита од ширењето на вирусот Ковид-19 Цивика мобилитас овозможува доставување на пријавите и по електронски пат.  Доколку некоја од организациите сепак сака да ја поднесе пријавата лично, преку пошта или со курирска служба, ве информираме дека остануваат да важат сите насоки дадени во […]