fbpx
x
Мени

Вести од граѓанските оргранизации

Содржината на информациите презентирани во овој дел од веб странaта се единствена одговорност на грантистите и на ниту еден начин не може да се смета дека ги одразуваат гледиштата на Цивика мобилитас, Швајцарската агенција за развој и соработка (SDC) или организациите што ја спроведуваат. Информациите се презентирани како што се пристигнати и печатните или други грешки во нив се одговорност на самите автори.

Аплицирај на обуките за „Гипсер-монтер“ и „Фасадер“ и вработи се

Објавено на:
Кампањата „Фати се за занает“ овозможува вработување на млади во градежниот сектор. Младите кои ќе ја поминат обуката за „Гипсер-монтер“ или обуката за „Фасадер“ во сертицифираниот тренинг центар „Крафт Мастер“ ќе имаат можност да се вработат во градежна компанија по самото завршување на обуките. Сите заинтересирани за обуките можат да аплицираат ТУКА. Апликацијата на Албански […]

Втор извештај од мониторинг на седниците на општинските совети во врска со меѓуетнички односи

Објавено на:
Наоди од мониторингот на седниците на советите во врска со меѓуетнички прашања. Здружението Национален ромски центар-Куманово (НРЦ) заедно со Здружението на Роми АВЕНА-Кочани, почнувајќи од 01 Јули до 30 Септември 2016 година го следеа нивото на квалитет на седниците и нивната динамика, структурата на учесниците во процесот на донесување на одлуки во врска со меѓуетнички […]

ИНФО СЕСИИ „Развивање на инвестициски предлог проекти за финансирање од ИПАРД програмата“

Објавено на:
Здружението на финансиски работници на локална самоуправа и јавни претпријатија во соработка со СЕТТИМ Консалтинг организира ИНФО СЕСИИ „Развивање на инвестициски предлог проекти за финансирање од ИПАРД програмата“. Учесниците на ИНФО сесиите ќе имаат можност да се информираат за процедурата на аплицирање во ИПАРД програмата 2014 – 2020, критериумите за финансирање, како и критериумите и […]

Кампања „ФАТИ СЕ ЗА ЗАНАЕТ“

Објавено на:
„Енергетската ефикасност на прво место!“ е еден од водечките слогани на енергетската заедница на Европската Унија. Во членот 16 и членот 49 од Директивата (2012/27/EU), се дава препорака до државите да ги искористат потенцијалите за вработување, особено во градежниот сектор.

РЕТКИТЕ БОЛЕСТИ НА СКОПСКИ МАРАТОН 2017

Објавено на:
Здружението на граѓани за ретки болести Живот со Предизвици ја продолжува традицијата на учество на Скопски Маратон и во 2017 година овој пат со заеднички сили со здружението ХАЕ Македонија во соработка со Скопски Маратон и групата Скопско Ноќно Трчањe. ХАЕ Македонија го одбележуваат денот…