Првиот настан во организација на охридскиот конвивиум Слоу фуд Охрид почнува утре (30.јули) во 19 часот на плоштадот „Долна порта“, Охрид, а на него ќе може да се дегустира и да се купи домашна локална храна од охридскиот регион, органска храна, традиционални преработени производи и рачно изработени уникатни сувенири.

Повеќе на: За првпат „Вкусете го Охрид! …локално“