Соопштение за медиуми: „МЛЕКО 2022“, 03 септември, Прилеп – настан кој ги слави малите семејни фарми, домашните раси на животни, млеко и сирења. „МЛЕКО 2022“ е еднодневен настан кој оваа година ќе се одржи на 03 септември 2022 година во Прилеп под мотото “Како да се „бие“ млекото?“, а во организација на „Слоу Фуд Прилеп“.

Повеќе: МЛЕКО 2022: Како да го „биеме“ млекото?