fbpx
x
Мени

Вести од граѓанските оргранизации

Содржината на информациите презентирани во овој дел од веб странaта се единствена одговорност на грантистите и на ниту еден начин не може да се смета дека ги одразуваат гледиштата на Цивика мобилитас, Швајцарската агенција за развој и соработка (SDC) или организациите што ја спроведуваат. Информациите се презентирани како што се пристигнати и печатните или други грешки во нив се одговорност на самите автори.

27 03 2017 ALBIZ vesti

АЛБИЗ ја започнува фудбалската лига на мал фудбал

Објавено на:
Фондацијата за развој на образование и култура АЛБИЗ во сабота, на 1 април 2017 година, со почеток на 10 часот во Основното училиште „Дитуриа“- Сарај, ќе ја започне Фудбалската лига во мал фудбал. Оваа лига е наменета за учениците на основните училишта во општината Сарај, и тоа од шесто до деветто одделение. Ќе се спроведат […]
studiska-poseta-na-pokrov-strumitsa

Студиска посета на Покров Струмица

Објавено на:
Kонект организира еднодневна студиска посета на терапевтската заедница „Покров“, Струмица што е дел од проектот „Социјално претприемништво: учење од практики и промоција“. Таа ќе се одржи на 31 март (петок), а превозот е организиран од страна на Конект. „Покров“ е прва долгорочна рехабилитациска програма за одвикнување од дрога, алкохол и хазард во Македонија. Ова е […]
konferentsija-zhenite-vo-kodovite

Конференција: Жените во кодовите

Објавено на:
Центарот за културен дијалог на 25 март 2017 година во Центарот за култура „Трајко Прокопиев“ во Куманово ќе ја организира Конференцијата „Жените во кодовите“. Во првиот дел, програмерките кои веќе имаат успешна кариера во оваа струка, а кои потекнуваат од нашето општество ќе имаат мотивациски говори. Целта е младите да се мотивираат преку приказните на […]

Спречување на дискриминацијата кон ромските деца

Објавено на:
Период на имплементација: 01.03.2017 – 01.03.2019 Општата цел на акцијата е да се промовира социјалната интеграција на ромските деца во општеството преку ефективна заштита на нивните основни човекови права. Специфични цели на проектот се: Да се намалат практиките на дискриминација кон ромските деца од релевантни актери со посебен фокус на образование, здравство, социјална заштита, домување, […]
21 03 2017 Konekt vesti

ДА ДОНИРАШ Е ЉУБОВ!

Објавено на:
Под мотото „Да донираш е љубов“, здружението Конект води кампања која има за цел да ја подигне свеста кај граѓаните и компаниите за потребата и користа од обмислено, планирано и стратешко донирање, особено во граѓанските организации. Посебен фокус е ставен на филантропијата како семејна вредност, односно како наследство што треба да се предава со предавање […]
21 03 2017 HERA vesti

Конференција „Унапредување на заштитата од дискриминација“

Објавено на:
ХЕРА заедно со Коалицијата Сексуални и здравствени права на маргинализираните заедници, ги поканува сите заинтересирани на конференцијата: „Унапредување на заштита од дискриминација, со фокус на сексуална ориентација и родов идентитет“, која ќе се одржи на 22 март (среда), во хотелот Холидеј ин, со почеток во 10 часот. На конференцијата ќе се одвива панел дискусија на […]