Oд 22-26 септември во Торино, Италија ќе се одржи 14-тото издание на Тера Мадре Салон дел Густо (Terra Madre Salone del Gusto).  Оваа година настанот ќе се одржи во Парко Дора во поранешната индустриска зона, а ќе биде фокусиран на регенерацијата. Станува збор за најголемиот собир на мрежата Слоу Фуд.

Повеќе: Регенерирајте. Амбициозната цел на Terra Madre Salone del Gusto 2022 година