fbpx
x
Мени

Вести од граѓанските оргранизации

Содржината на информациите презентирани во овој дел од веб странaта се единствена одговорност на грантистите и на ниту еден начин не може да се смета дека ги одразуваат гледиштата на Цивика мобилитас, Швајцарската агенција за развој и соработка (SDC) или организациите што ја спроведуваат. Информациите се презентирани како што се пристигнати и печатните или други грешки во нив се одговорност на самите автори.

Уметник со ножици во рака

Објавено на:
Прецизното око на Јусуф во комбинација со неговата смиреност и трпеливост создава уметност во косата Приказната за Јусуф ја започнуваме од Штип, за време на обука за фундаментални права, каде што го запознаваме како учесник. Се претставува како повратник од Германија, кој во текот на две години учел берберски занает и по враќањето е заинтересиран […]

Повик за ангажирање на тренери

Објавено на:
  за ангажирање на тренери за работилница на тема „Лидерство и човекови права“ Општи услови Здружение „Национален Ромски Центар“ со седиште на, ул. Доне Божинов“ бр.11/5, Куманово објавува повик за прибирање на тренери за лидерство и човекови правa, на кој ги повикуваме сите квалификувани субјекти да поднесат понуди . Национален Ромски Центар од јануари 2017 […]

ЈАВЕН ПОВИК: КОАЛИЦИЈА СЕГА ИМА ПОТРЕБА ОД ПРАКТИКАНТ

Објавено на:
Коалиција на младински организации СЕГА објавува ЈАВЕН ПОВИК за практиканство Согласно со активните мерки од оперативниот план за вработување на Владата на Република Македонија во проектот “Поддршка за вработување на млади лица, долгорочно невработени и жени” кој е имплементиран од АВРМ, во Поткомпонента 1.1 “Практиканство како поддршка за вработување на млади лица до 29 години”, Коалиција […]

Барање од НСРР до мандатарот Зоран Заев

Објавено на:
  Б А Р А Њ Е   Почитуван мандатор г-дин Зоран Заев   Со оглед на тоа дека во тек е составување на идната Влада на Република Македонија, апелираме до Вас како мандатор, за почитување на Законот  за еднакви можности, со кој  жените со најмалку  30% треба да бидат застапени на сите нивоа и […]

25 години МЕЃАШИ – борба за поправеден свет за децата

Објавено на:
„Нашите пораки со овој филм до сите граѓани/ки, особено до политичарите се: да ги постават интересите на децата пред сѐ, да сторат сѐ за да се спречи насилството во и надвор од институциите, оти: децата гледаат, децата прават! Да им дадат шанса на мирот, на демократијата, со тоа им даваат шанса на децата, на младоста! […]

МЛАДИТЕ БАРААТ ПРИСТАП ДО КОНТРАЦЕПЦИЈА И УСЛУГИ ЗА СЕКСУАЛНО И РЕПРОДУКТИВНО ЗДРАВЈЕ!

Објавено на:
„Свет во кој сите жени, мажи и млади луѓе имаат пристап до информации и услуги кои им се потребни од областа на сексуалното и репродуктивното здравје; свет во кој сексуалноста се признава како природен и драгоцен аспект на животот и како фундаментално право; свет во кој изборот целосно се почитува и каде што нема место […]