fbpx
x
Мени

Вести од граѓанските оргранизации

Содржината на информациите презентирани во овој дел од веб странaта се единствена одговорност на грантистите и на ниту еден начин не може да се смета дека ги одразуваат гледиштата на Цивика мобилитас, Швајцарската агенција за развој и соработка (SDC) или организациите што ја спроведуваат. Информациите се презентирани како што се пристигнати и печатните или други грешки во нив се одговорност на самите автори.

Евроамбасадорот ја посети ФРЛЗ – Штип

Објавено на:
Евроамбасадорот Н.Е. Самоел Жбогар ја посети Фондацијата за развој на локалната заедница – Штип, каде што имаше средба со вработените и дискутираа за работата на организацијата, реализираните проекти, можностите и предизвиците на ФРЛЗ и граѓанското општество воопшто. Евроамбасадорот изрази задоволство за работата и ангажманот на ФРЛЗ. Воедно, се одржа и презентација на проектот „Силни граѓански […]
20170426 MOF vesti 1

АЛТЕРНАТИВНИ ПРЕДАВАЊА НА „СТАНИЦА: СТУДЕНТСКА 5.0“

Објавено на:
Студентите петта година по ред „застанаа“ на „Станица:Студентска 5.0“ да ги посетат саемот на организации, предавањата и работилниците.  Настанот беше организиран од Младинскиот образовен форум (МОФ), а се одржа на 25 април во „Јавна соба“. Своите активности ги промовираа дваесетина организации а истите ги посетија над 200 студенти. „Целта на „Станица:Студентска“ е вмрежување и промоција […]
20170425 SCM vesti

Училиште за креативен стрип ангажман

Објавено на:
Стрип центарот на Македонија (СЦМ) со седиште во Велес организираше четиридневно стрип училиште за креативен ангажман кое се одржа од 20 до 24 април 2017 година во с. Нежилово. Учесници беа 12 цртачи од Скопје, Куманово, Струмица, Кратово, Битола и с.Горно Јаболчиште кои со помош на нивни водичи и персоналот на СЦМ –Велес ги довршија […]
20170425 Sojuz na izvidnici vesti

Прва младинска академија на Сојузот на извидници на Македонија

Објавено на:
Сојузот на извидници на Македонија во периодот од 13 до 17 април 2017 година, во својот тренинг центар во Охрид, ја одржа својата прва младинска академија во рамки на проектот „Извидниците за активно општество“. Учество земаа 60 млади од 17 младински организации од Македонија. На овој настан младите имаа можност сами да си ја креираат […]
18156022_1311939115558664_3846176420810256099_o

Mеѓаши – 25 години борба за поправеден свет за децата

Објавено на:
Првата детска амбасада во светот „Меѓаши“ на 24 април 2017 година одржа прес-конференција по повод одбележувањето на 25 годишниот јубилеј од своето постоење. Коле Ангеловски, амбасадор на „Меѓаши“, на денешната конференција ги сумираше најзначајните достигнувања од работата на организацијата во изминатите 25 години. Помагајќи ги децата и нивните права, оваа организација поминала низ воени кризи, […]

Училиште за креативен стрип ангажман

Објавено на:
Од денес (20.04.2017) па до 24 април оваа година, Стрип центарот на Македонија (СЦM) со седиште во Велес ќе организира Стрип училиште за креативен ангажман кое ќе се одржи во с. Нежилово. Учесници ќе бидат 12 цртачи од Скопје, Куманово, Струмица, Кратово, Битола и с.Горно Јаболчиште кои со помош на нивни водичи и персоналот на […]