Mлечно добредојде во Прилеп Млеко 2022 е четвртото издание на овој биенален настан, посветен на автохтоните млекодајни раси на домашни животни и млечни производи  произведувани на семејните фарми, бачила, мандри и мали производства. Тој претставува кулминација на кампањата на Слоу Фуд Македонија за зачувување на биодиверзитетот на млеко и традиционалните млечни производи во Македонија.

Повеќе: Mлечно добредојде во Прилеп