fbpx
x
Мени

Институционални грантови

Здружение на граѓани за помош на бездомници и социјално загрозени семејства и поединци „Љубезност“ – Скопје

Вкупен буџет: 4.500.000 МКД Времетраење: 1.7.2019 – 30.6.2022 Краток опис на организација Здружението на граѓани „Љубезност“ почна како неформална група во 2013 година, продолжи во склоп на здружение кое се бавеше со повеќе дејности, а на 9 јануари 2015 година се формираше во самостојно здружение под името „Љубезност“, исклучиво за помош на луѓето од ранливи […]

Здружение на лезбејки, геј, бисексуалци/ки и трансексуалци/ки ЛГБТ ЈУНАЈТЕД Тетово

Вкупен буџет: 4.490.699 МКД Времетраење: 1.7.2019 – 30.6.2022   Краток опис на организација ЛГБТ Јунајтед Тетово е граѓанска, непрофитна и мултиетничка организација, која вклучува членови од различни етнички групи и религии. Целта на ЛГБТ Јунајтед Тетово е заштита, промоција и почитување на човековите права, првенствено на ЛГБТИ лицата, обезбедување еднаков пристап до здравствена заштита и […]

Асоцијација Иницијатива за социјална промена – ИнСок, Скопје

Вкупен буџет: 4.481.160 МКД Времетраење: 1.7.2019 – 30.6.2022   Краток опис на организација ИнСоК ги промовира, реализира и надградува општествените вредности – демократијата, владеењето на правото, човековите права и човековиот капитал, преку примена на пристап базиран на директно вклучување и директна врска со  човековите права, социјална надградба, јакнење на поединците и групите и нивно учество […]

Институт за европска политика, Скопје

Вкупен буџет: 4.498.752 МКД Времетраење: 1.7.2019 – 31.12.2021 Краток опис на организација Институтот за европска политика (ЕПИ) – Скопје е основан на 24 февруари 2011 година, како здружение на граѓани. Мисијата на ЕПИ е преку високо квалитетни истражувања и предлози за европски политика да обезбеди основа за дебата и решенија, насочена кон носителите на одлуки […]

Еколошко друштво Вила Зора

Вкупен буџет: 4.489.900 МКД Времетраење: 1.7.2019 – 30.6.2022 Краток опис на организација Еколошкото друштво „Вила Зора“ од Велес е невладина, непрофитна и неполитичка организација, која се занимава со заштита и унапредување на животната средина и природата, преку анимирање на еколошките проблеми, нивно актуелизирање и подигање на јавната еколошка свест, како и промовирање на одржливиот развој. Конституенти […]

1 2