fbpx
x
Мени

Дигитална трка Race for the Cure

Контакт: www,borka.org.mk

Локација: Македонија

БОРКА – За секој нов ден ве поканува да
бидете дел од најголемиот дигитален светски настан посветен на женското здравје.

Како дел од семејството "Think Pink Europe", од оваа година нашата традиционална розовата прошетка посветена на борба
против ракот на дојка – НАПРЕД РОЗОВО ќе прерасне во RACE
FOR THE CURE.

Во време на пандемијата со КОВИД-19, преживеаните и пациентите со рак на дојка се најранливи и потребна им е нашата најголема поддршка сега повеќе од било кога.
Регистрирајте го вашиот тим и подгответе се за вашата 3 км прошетка или 5 км трка. Можете да одите или трчате каде што сакате, имајќи ги предвид здравствените препораки на Министерството на Здравство.

Да го обоиме интернетот во розово! Споделете ги вашите вежби, розова облека, подготовки, поврзувањата на
социјалните мрежи, користете го нашиот хаштаг #RFTC2020 и инспирирајте ги другите да се придружат! Продолжете со
движење, споделете ја забавата и поддржете ја здравствената заштита на жените во Европа!

Регистрирајте го вашето учество на https://www.raceforthecure.eu/mk/