fbpx
x
Мени

Вести од Civica Mobilitas

Regionalen Forum Sveti Nikole 1

Можни ли се позитивни ефекти од миграциите?

Објавено на:

Regionalen Forum Sveti Nikole 1Миграциите беа носечката тема на десеттиот регионален форум на Цивика мобилитас кој ги опфати вардарскиот и североисточниот регион, а се одржа на 14 јули 2016 г. во Свети Николе. Вкупно 69 претставници на граѓански организации, општини, граѓани и други заинтересирани беа дел од овој речиси целодневен настан.

Rabotilnica INS1

Планирање на организацискиот развој

Објавено на:

Rabotilnica INS1Третата работилница за организациско јакнење на првите 16 институционални грантисти на Цивика мобилитас се одржа на 25 февруари 2016 година во просториите на МЦМС. Целта на работилницата беше учесниците бидат воведени во процесот на подготовка на План за организациски развој.

Info sesija CM SAK 02

Информативна сесија за вториот повик за специфични акциски грантови

Објавено на:

Info sesija CM SAK 02Денес (23.2.2016 г.) во просториите на МЦМС се одржа информативна сесија за вториот повик за специфични акциски грантови со референтен број ЦМ-САК-02. На инфо-сесијата учествуваа 15 претставници на 11 граѓански организации и медиуми кои имаа можност да им постават прашања и да добијат одговори од тимот на Цивика мобилитас во однос на овој повик.

Инфо сесија за повикот за Специфични грантови

Објавено на:
Цивика мобилитас ќе одржи информативна сесија за повикот за Специфични грантови кој беше објавен на 15 февруари 2016 година. Информативната сесија ќе се одржи на 23 февруари 2016 година со почеток во 12 часот во просториите на МЦМС.
Potpisuvanje dogovori SAK

Потпишани договорите за првите специфични акциски грантови

Објавено на:

Potpisuvanje dogovori SAKМакедонскиот институт за медиуми (МИМ) во партнерство со Центарот за истражувачко новинарство СКУП Македонија и Асоцијацијата за истражување, комуникации и развој „Паблик“ денес (12.2.2016 година), во просториите на МЦМС ги потпишаа првите два договори за специфични акциски грантови на Цивика Мобилитас.

Civica mobilitas CM INS 02

Во март ќе бидат познати новите институционални грантисти на Цивика мобилитас

Објавено на:

Civica mobilitas CM INS 02МЦМС ја заврши проверката на административниот квалитет и на подобноста на пријавите за вториот циклус на институционални грантови од програмата Цивика мобилитас. На повикот што беше отворен од 27 ноември 2015 година до 15 јануари 2016 година беа поднесени вкупно 126 пријави.