fbpx
x
Мени

Вести од Civica Mobilitas

Vreme na predizvici 02122016 3

„Време на предизвици“

Објавено на:

Vreme na predizvici 02122016 3Улогата на граѓанските организации во решавањето на општествените проблеми, особено на актуелната политичка криза беше главната тема на панелот што се одржа во рамките на Националниот форум на Цивика мобилитас насловен „Време на предизвици“ на 16 ноември 2016 година во хотелот Дрим во Струга.

Regionalni forumi

Почнуваат регоналните форуми на Цивика мобилитас

Објавено на:

Regionalni forumiСо организирањето на форумот за пелагонискиот и југозападниот регион, во петок, на 24 јуни 2016 година во Битола, започнува новиот циклус регионални форуми на Цивика мобилитас – „Твој простор – твој глас“. Форумот ќе се одржи во рамки на фестивалот „Битола отворен град“, ќе започне во 12 часот и ќе се одвива во кафе барот „Порта џез“ и делумно на улиците во Битола.

Sredba za vmrezuvanje 2016 3

Втора средба за вмрежување на грантистите на Цивика мобилитас

Објавено на:

Sredba za vmrezuvanje 2016 3„Импресионирана сум од големиот број луѓе што ги гледам овде, бидејќи тоа е јасен индикатор дека Цивика мобилитас расте“, рече амбасадорката на Швајцарија во Македонија, Сибил Сутер Тејада на отворањето на втората по ред средба за вмрежување на Цивика мобилитас што се одржа на 15 ноември 2016 година во хотелот Дрим во Стуга.

fel 01

ДВЕ ИНФОРМАТИВНИ СЕСИИ ЗА ПОВИКОТ ЗА СТИПЕНДИИ

Објавено на:

Цивика мобилитас ќе одржи две информативни сесии за повикот за мали грантови за стипендии, и тоа во Скопје на 22 јуни 2016 г.(среда) со почеток во 12 часот во просториите на МЦМС и во Битола на 24 јуни 2016 г. (петок) со почеток во 16.30 часот во Порта џез.

Rabotilnica 16620161

Работилници за организациски развој и институционално јакење

Објавено на:

Rabotilnica 16620161Запознавање со концептот на организацискиот развој на граѓанските организации и нивниот животен циклус беа темите на работилницата што се одржа на 16 јуни 2016 година во х. ТЦЦ Гранд Плаза, Скопје. На работилницата учествуваа претставници од дваесетте институционални грантисти од вториот повик на Цивика мобилитас, а ја водеше Ана Василаче, меѓународен експерт на програмата.

Rabotnica 1462016

Работилница за мобилизирање на заедницата

Објавено на:

Rabotnica 1462016Мобилизирање на заедниците, промоција на граѓанскиот активизам и зајакнување на конституентите на граѓанските организациции беше главната идеа на работилницата што се одржа на 14 јуни 2016 година во Канцеларијата за млади на Општина Центар, Скопје. На работилницата учествуваа деветнаесет претставници на институционалните и акциските грантисти на Цивика мобилитас, а ја водеше Сајмон Форестер, меѓународен експерт на програмата.