fbpx
x
Мени

Вести од Civica Mobilitas

11 04 2017 INS 03 rab 2

Работилница за градење капацитети

Објавено на:
Првата работилница за градење капацитети на третата генерација институционални грантисти на Цивика мобилитас се одржа на 24 март 2017 година во просториите на хотел Арка. На работилницата учествуваа претставници од управувачките структури и лица кои се директно вклучени во активностите на организацискиот развој и институционалното јакнење. Меѓународниот експерт Ана Василаче ги објасни чекорите кои им […]
Novite_akciski_grantisti_kje_bidat_poznati_vo_april

Новите акциски грантисти ќе бидат познати во април

Објавено на:
Заврши проверката на административната усогласеност и подобност на пријавите поднесени на третиот повик за акциски грантови на Цивика мобилитас. Се очекува добитниците да бидат познати кон средината на април, по што ќе бидат известени сите пријавени организации и ќе бидат склучени договорите. На третиот повик за акциски грантови пристигнаа вкупно 72 пријави. Две третини од […]
Ceremonija 15.2.2017 1

Промоција на нови 38 грантови на Цивика мобилитас

Објавено на:
Семејството на Цивика мобилитас, од денес (15 февруари 2017 година) брои 159 грантисти, а вкупната поддршка за која се склучени договори од почетокот на програмата изнесува речиси 262 милиони денари или нешто над 4,5 милиони швајцарски франци. На денешниот настан беа промовирани нови институционални грантови за 12 граѓански организации, мали акциски грантови за 15 граѓански […]
Promocija na grantisti 06.7.2016 1

Цивика мобилитас ги промовираше новите грантисти

Објавено на:

Promocija na grantisti 06.7.2016 1„Семејството на грантисти на Цивика мобилитас, од денес се зголеми за 22 нови членови и сега брои вкупно 115 организации“, рече Александар Кржаловски, прв извршен директор на МЦМС и Национален лидер на тимот на Цивика мобилитас на денешната промоција на новите акциски, мали и ад хок грантисти на Цивика мобилитас.

Bitola otvoren grad 1

Цивика мобилитас на „Битола отворен град 2016“

Објавено на:

Bitola otvoren grad 1Регионалниот форум за соработка на граѓанските организации и активисти од Плагонискиот и Југозападниот регион се одржа 24 јуни 2016 година, во Порта Џез- Битола како дел од програмата на 15-тот издание на фестивалот „Битола отворен град 2016“.