fbpx
x
Мени

Вести од Civica Mobilitas

regionalen forum kavadarci

Заедничките акции даваат поголем кредибилитет

Објавено на:

 

regionalen forum kavadarci

На седмиот регионален форум на Цивика мобилитас што се одржа на 13 октомври 2015 година во просториите на Домот на културата во Кавадарци претставниците на граѓанските организации од вардарскиот регион разговараа за меѓусебната соработка, за проблемите со миграцијата, за видливоста и кредибилитетот на акциите.
Сајмон Форестер, меѓународен експерт, потенцираше дека форумите се можност за меѓусебно запознавање на организациите што може да води во понатамошна соработка. „На овој начин ќе се намали меѓусебната конкуренција, а ќе се зголеми соработката“, рече Форестер. 

IMG 7686

Се одржа петтиот регионален форум на Цивика мобилитас

Објавено на:

IMG 7686На 22 септември 2015 година, во просториите на градската библиотека „Браќа Миладиновци“, се одржа петтиот регионален форум на Цивика мобилитас. Под мотото „Твој простор, твој глас“ десетина претставници на граѓански организации разговараа за потребните промени во Југоисточниот регион.

Potrebno e pogolemo mobiliziranje na gragjanite

Потребно е поголемо мобилизирање на граѓаните

Објавено на:

Potrebno e pogolemo mobiliziranje na gragjaniteНа 22 јули 2015 година, во Центарот за развој на младите на општина Гостивар, се одржа четвриот регионален форум на Цивика мобилитас. Под мотото „Твој простор, твој глас“ десетина претставници на граѓански организации, на општини како и граѓански активисти разговараа за потребните промени во Полошкиот регион.