fbpx
x
Мени

Мали грантови

Здружение ЕКО ПРАВДА Валандово

Вкупен буџет: 306.100 МКД Времетраење: 15.11.2019 – 15.7.2020 Конституенти Граѓанските организации кои работат на заштита на животната средина, општата јавност, државни институции. За проектот поддржан од Цивика мобилитас Климатски Набљудувач – COP25 Watch За што е потребна акцијата Глобалните лидери, шефови на држави и граѓанското општество од целиот свет се собираат на 25-та Конференција Conference […]

Здружение за заштита и унапредување на животната средина ЕКО ЛОГИК – Скопје

Вкупен буџет: 315.995 МКД Времетраење: 15.11.2019 – 15.7.2020 Конституенти – Основни училишта дел од мрежата „Вело училишта“, нивниот персонал, ученици и родители; – Првата официјална мрежа за промоција на велосипедизмот во Северна Македонија; – Локалните власти (општини во кои „Вело училишта“ како мрежа има свои членки но и останати општини кои во иднина ќе се […]

Здружение за рехабилитација и инклузија на лица со Даунов синдром „Дневен центар Доза среќа“ Скопје

Вкупен буџет: 310.000 МКД Времетраење: 1.12.2019 – 30.9.2020 Конституенти Корисниците на Дневниот центар за Даунов синдром За проектот поддржан од Цивика мобилитас Транзиција кон независен живот на децата со Даунов синдром За што е потребна акцијата Лицата со Даунов синдром, како една од заедниците кои живеат на маргините на општеството, заслужуваат да добијат можност да […]

Здружение за еднакви можности и меѓуетничка соработка АЛ-МА, Скопје

Вкупен буџет: 290.000 МКД Времетраење: 1.12.2019 – 30.4.2019 Конституенти Учениците, родителите и наставниците од училиштата За проектот поддржан од Цивика мобилитас Различностите не се пречка за дружење За што е потребна акцијата Преку едукација и игри децата од главните училишта во Студеничани и Драчево ќе ги отстранат стереотипите и стравот на етничките заедници една од […]

1 5 6 7