fbpx
x
Мени

Вести од Civica Mobilitas

dodeleni-4-mak

ДОДЕЛЕНИ ЧЕТИРИ НОВИ МАЛИ ГРАНТОВИ ЗА ГРАЃАНСКИТЕ ОРГАНИЗАЦИИ

Објавено на:
Комисијата за избор на грантови ги оцени концептите кои организациите ги поднесоа на повикот за мали акциски грантови на Цивика мобилитас (ЦМ-МАК-02). Во текот на шестиот квартал, односно од 01.10.2020 до 31.12.2020 беа доставени вкупно 58 апликации, од кои четири организации се добитници на мал грант. Добитници се следните организации: Здружение на граѓани Центар за […]
cmtf3

Да се подобри протокот на информации меѓу граѓанските организации и Главниот штаб за координирање кризи

Објавено на:
„Во справувањето со оваа пандемија два моменти се многу важни: интензивната соработка и комуникација со сите чинители и честата комуникација со јавноста за да се пресретнат предизвиците на ширење на лажни вести, да се дадат точни информации и да се слушне фидбек“,  рече во своето воведно излагање д-р Венко Филипче, министер за здравство на денешниот […]
80-participants-gallery

Надминувањето на кризната состојба ќе биде полесно ако го правиме сите заедно

Објавено на:
Граѓанските организации се подготвени да им помогнат на институциите во борбата против пандемијата. Таа помош, сметаат тие, треба да биде системска, соодветна на потребите на граѓаните и канализирана преку Центарот за управување со кризи кон соодветните институции. Ова беше главниот заклучок до кој дојдоа седумдесетина претставници од исто толку граѓански организации кои разговараа за тоа […]
vrabotuvanje-civica-mobilitas-2020

Вработуваме: координатор на програма и соработник за односи со јавност

Објавено на:
Објавивме оглас за вработување на 2 (два) работника на определено време од шест месеци, со можност за продолжување до крајот на 2022 година, на работните места: Координатор на програма и Соработник за односи со јавност. Рокот за поднесување на пријавите e петок, 4 декември 2020 година.
Dodeleni-ad-hok-grantovi-2

Доделени осум нови мали грантови за граѓанските организации

Објавено на:
Комисијата за избор на грантови ги оцени концептите кои организациите ги поднесоа во петтиот круг од повикот за мали грантови на Цивика мобилитас (ЦМ-МАК-02). Избраните осум грантисти ќе работат на подобрување на условите и правата на работниците, создавање пристојни работни места за младите, ќе ја подигнат свеста за секојдневните предизвици на лицата со оштетен вид, […]
dsc8832

Фестивалот на граѓанските организации во знакот на борбата со КОВИД-19

Објавено на:
Над 80 граѓански организации го искористија саботниот сончев ден и ги претставија своите здруженија пред граѓаните во Градскиот парк околу Школка како дел од Фестивалот на Цивика мобилитас, „Ден на граѓанските организации“. Оваа година фестивалот се одржуваше во услови на пандемија, а истовремено ги славеше успесите и одговорот кој го дадоа организациите во справувањето со […]