Работата на полицијата МОРА да биде под постојан надзор на јавноста и медиумите, а секако и на опозицијата. Половина од криминалот во Македонија – трговијата и транспортот на дрога, на пример – е НЕВОЗМОЖЕН без учество на корумпирани полицајци од сите „партии“ и „независни кандидатскии листи“, во и без униформи. Ама, па, ова со прилепската полициска вибер-група ги надминува и најсмешните вицови за глупоста на полицајците