Од 1982 до 2022 година: од водич, настани, дегустации, манифести и блиска соработка со производителите, до консолидација на жива и прокативна мрежа. Ви презентираме краток преглед на историјата на Slow Wine.  Историјата на Slow Wine: 80-тите и 90-тите 1982: Карло Петрини и група пријатели го основаа здружението „Пријатели на Бароло“.

Повеќе: Slow Food и Slow Wine: љубовна приказна долга 40 години