Од 27-29 март 2022 година, винарите, ентузијастите, професионалците (дистрибутери на вино, сомелиери, вински критичари и писатели, угостители и готвачи) се среќаваат во Болоња, Италија на Slow Wine Fair, саемот посветен на добро, чисто и правично вино. Саемот ќе биде домаќин на првиот состанок на Slow Wine Coalition.

Повеќе: Slow Wine Fair настан на доброто, чисто и правично вино.