За себе вели дека пораснал по скопските кафeани. Уште кога бил дете, сакал да готви. Другарчињата сонувале да бидат астронаути, пожарникари, балерини – тој мечтаел да биде слаткар. Зад себе има искуство во две кариери: гастрономска и менаџерско-корпоративна. Пред десетина години комплетно му се посветил на кулинарството. Тука сум свој на своето. Го сакам тој свет на адреналин, на натчовечки напор, создавање искуства, на радост и на тага. На потрага по перфекција. На задоволството што ќе го видиш на лицето на гостинот. На предизвикот да им го направиш денот поубав на неколку стотини гости. Ги сакам кујните. Па, и оние „прљавите“. Таму ми е најудобно. Тоа е моја средина. Разговорот открива човек што сака да истражува, со живописно готвачко искуство, кој не се плаши од предизвици. Кога посакал да ја збогати понудата на вкусови во Скопје, го отворил вок-барот „Бокадо“. Привлекол големо внимание, стекнал верни гости. Од неодамна, предизвик му