heraВо периодот од 13 до 16 јуни 2017 година, во Скопје, ќе се одржат 4 еднодневни обуки за основање на социјални претпријатија во рамки на ЕУ проектот „Зајакнување на Ромките преку основање социјално претпријатие“. Целта на обуките е да се даде можност на граѓанските здруженија да се вклучат во процесот на креирање социјални бизниси за маргинализирани заедници. Акцентот ќе биде …