Здружението ЛГБТИ ЈУНАЈТЕД Тетово, минатиот викенд поставија штандови на отворено во Струга и Охрид, каде жителите на овие градови и останатите минувачи имаа можност да подигнат промотивни материјали и да се информираат за активностите на организацијата, но и да се запознаат и поразговараат со дел од тимот кој веќе една деценија неуморно работи на унапредување на позицијата на ЛГБТИ луѓето и нивниот пристап до човековите права. Во текот на двата дена беа поделени повеќе од петстотини флаери на македонски, албански, турски и ромски јазик.

Годишниот план за работа на Здружението ЛГБТИ ЈУНАЈТЕД Тетово, во чии рамки беа реализирани штандовите, е ко-финансиран од Европска Унија и Цивика Мобилитас.

Повеќе за настанот ТУКА.

295907863_5448565428557775_2989903886924146819_n