Винскиот салон на Slow Food Macedonia, ја направи Битола значајна точка на глобалната винска сцена со овој настан. Винските салони ширум светот се едни од најугледните настани, смотри на избрани врвни домашни винарии, некаде и странски….репрезентативен пресек на она што се случува на винската сцена на секоја држава. А, во Битола, овој викенд се одржа третиот по ред Вински салон кој е дел од проектот Slow Wine Macedonia.

Повеќе: ФОКУС: Богатство во чаша за љубителите на вино