fbpx
x
Мени

Вести од Civica Mobilitas

IMG 7686

Се одржа петтиот регионален форум на Цивика мобилитас

Објавено на:

IMG 7686На 22 септември 2015 година, во просториите на градската библиотека „Браќа Миладиновци“, се одржа петтиот регионален форум на Цивика мобилитас. Под мотото „Твој простор, твој глас“ десетина претставници на граѓански организации разговараа за потребните промени во Југоисточниот регион.

Potrebno e pogolemo mobiliziranje na gragjanite

Потребно е поголемо мобилизирање на граѓаните

Објавено на:

Potrebno e pogolemo mobiliziranje na gragjaniteНа 22 јули 2015 година, во Центарот за развој на младите на општина Гостивар, се одржа четвриот регионален форум на Цивика мобилитас. Под мотото „Твој простор, твој глас“ десетина претставници на граѓански организации, на општини како и граѓански активисти разговараа за потребните промени во Полошкиот регион.

cm dfestival

Граѓанскиот активизам и општествените промени

Објавено на:

cm dfestivalЦивика мобилитас беше дел од петтиот по ред Д-фестивал, кој се одржа од 17 до 19 јули 2015 година во Стар Дојран. Во фестивалскиот камп беа одржани два настани: информативна сесија за програмата и тематски форум посветен на граѓанскиот ангажман.

11053290 1822822607943553 5889825701631356545 o

Наскоро ќе бидат познати добитниците на акциските грантови на Цивика мобилитас

Објавено на:

11053290 1822822607943553 5889825701631356545 oЗаврши проверката на административната усогласеност и подобност на пријавите. Се очекува добитниците на акциските грантови да бидат познати кон средината на јули, по што ќе бидат известени сите пријавени организации.

logo artwork nov za sajt mak1 e1433765180529

Цивика мобилитас на Д-фестивал во Дојран

Објавено на:

logo artwork nov za sajt mak1 e1433765180529Цивика мобилитас ве поканува да учествувате на настаните што ќе ги организира во рамките на „Д-фестивалот“ во Дојран што се одржува од 17 до 19 јули 2015 година.