“Храната може се’, и да насмевне и усреќи”, вели Вања Тодоровска, авторка на текстовите во првиот водич Слоу Фуд Гостилници 2021. Во своите гастрономски рецензии и описи, Вања ја поврзува храната со емоции, моментални чувства, копнежи и желби, а тоа толку магично и умешно го прави, што имате чувство дека седите на истата софра и ги вкусувате истите оние јадења за кои таа пишува.

Повеќе на: Слоу Фуд гостилници се музика на мојата душа