И покрај мистиката, имиџот поврзан за тартуфите – што поради цената што поради „ликот“, мирисот и вкусот, овие грди убавци стануваат се подостапни и побарани во нашата кујна. Едноставно е: или ги обожавате или не ги поднесувате, рамнодушни нема. Семејството Митрови се пионери во тартуфарството кај нас, а Валентина вели дека со радост осмислува необични рецепти, составени на начин кој ги зачувува природните хранливи својства на тартуфи а истовремено обезбедува максимален вкус и арома.

Повеќе на:Семејството Митрови во светот на тартуфите: Траеме поради предаденост, љубов и желба за иновации.