Околу темата на замрзнување на цената на одредени прозиводи, ние забележуваме дека настана еден вид на паника кога поради растот на цените во голема мера се носат мерки кои што имаат краткорочна природа и сите тие мерки се со цел да ги заштитат најранливите граѓани. Така што, ние за да постигнеме една цел, преземаме низа на мерки кои што имаат широк опфат, изјави за Утрински брифинг проф. д-р Благица Петрески, извршен директор на Finance Think.

Прочитајте повеќе: На тековни економски теми, Благица Петрески учествуваше во Утрински брифинг.