Регионалното географско друштво ГЕОСФЕРА-Битола во соработка со Републичкиот и Општинскиот совет за безбедност во сообраќајот, како и граѓанските здруженија Граѓанска асоцијација, Емануил+, Ретки и различни и Дел од сите, во рамките на Европската недела на мобилност, на 19.09.2018 год. на пешачкиот премин кај Педагошка, со почеток во 11.55 часот, започнаа кампања за зголемена безбедност на пешаците во сообраќајот „СТОП-сакам да поминам“ и иницијатива до Општина Битола и СВР-Битола за поставување на семафори на повик на пешачкиот премин меѓу постојките кај Педагошка.

Повеќе на нашата веб страница.