„Виното ја има магичната способност да собере луѓе, да ги зближи да кажат кои се и кои сакаат да бидат“, инспиративно глаголи хероината на овој текст, Ивана Симјановска. Поводот е првото македонско издание на Водичот Slow Wine 2021, концептот граден низ годините на развојот на Слоу Фуд,  што од самите почетоци негува култ кон виното.