fbpx
x
Мени

Ад хок грантови

Здружение за поттикнување и промоција на информатиката Асоцијација на студенти информатичари – Скопје

Буџет: 100.000 МКД Период на спроведување: 22.04 – 22.07.2020 Конституенти Сите граѓани на Република Северна Македонија на кои им требаат сите информации за коронавирусот на едно место. За проектот поддржан од Цивика мобилитас COVID19.MK За што е потребна акцијата Република Северна Македонија секогаш е во чекор со технологијата, информатиката и реформите. Затоа наша задача е […]

Здружение за еднородителски семејства ЕДНА МОЖЕ!

Буџет: 100.000 МКД Времетраење: 22.04.2020 – 22.07.2020 Конституенти Жени од едно-родителски семејства, жртви на семејно насилство, жени останати без формални и неформални приходи заради Ковид-19. За проектот поддржан од Цивика мобилитас ЗАЕДНО ВО СЕ! СОЛИДАРНОСТ, ЕМПАТИЈА, СПОДЕЛУВАЊЕ За што е потребна акцијата  Клучно прашање со кое се занимава предлог проектот е олеснување на вонредната состојба […]

Здружение за заштита на животни и животна средина Шепасти Ентузијасти Скопје

Вкупен буџет: 50.000 МКД Времетраење: 22.04.2020 – 22.06.2020 Конституенти Бездомни лица и социјално загрозени семејства и бездомни животни За проектот поддржан од Цивика мобилитас Помош за бездомните и ранливи битија афектирани од Kовид-19 За што е потребна акцијата Помош на загрозените битија од целокупната ситуација со пандемијата КОВИД-19. Го користиме зборот битија, имплицирајќи го значењето […]

Здружение за меѓународна младинска соработка ИНТЕРАКТИВ – Битола

Вкупен буџет: 90.500 МКДВреметраење: 22.04.2020 – 22.06.2020 КОНСТИТУЕНТИ Млади од рурални средини во Пелагонискиот регион ЗА ПРОЕКТОТ ПОДДРЖАН ОД ЦИВИКА МОБИЛИТАС Примена на ИТ алатки за комуникација во функција на психо-социјална поддршка и мотивација на младите луѓе во руралните средини во пелагонискиот регион во време на КОВИД19 ЗА ШТО Е ПОТРЕБНА АКЦИЈАТА Менталното здравје и […]

1 2