Заврши проверката на административната усогласеност и подобност на пријавите. Се очекува добитниците на акциските грантови да бидат познати кон средината на јули, по што ќе бидат известени сите пријавени организации.

 

11053290 1822822607943553 5889825701631356545 o

Првиот повик за акциски грантови беше објавен на 22 април 2015 година, и до последниот рок, на 20 мај 2015 година, пристигнаа  вкупно 113 пријави. Меѓу пријавените има организации од повеќето плански региони, активни на локално, регионално, национално и на меѓународно ниво.

Информативната сесија за повикот се одржа во мај и на неа учествуваа над 100 заинтересирани претставници на граѓански организации.