Во рамките на проектот „Зајакнување на ромската жена во РСМ“ во Прилеп беа организирани работилници во рамките на студиски круг за заштита во време на корона вирус/исхрана, хигиена, здравствени информации за жени Ромки и деца.

Извештајот за студискиот круг може да го прочитате на следниот ЛИНК.