Здружението за заштита и едукација на деца и млади Роми Прогрес,
поддржан од Министерство за култура на Република Македонија ја објави
втората стихозбирка “So avela palo rojbe” – “Што доаѓа по плачот”,
на ромски и на македонски јазик oд Ромскиот поет ,автор и писател Азис Селим.

По овој повод настанот на книгата  “So avela palo rojbe” – “Што доаѓа по плачот”,
беше промовиран во Хотел Карпош, каде поканетите гости имале можност
да се запознаат со ромската култура и ромските културни и уметнички дејности.

Во настанот присуствуваа над 50 гости, каде на сите им била доделена збирката поезија
 “So avela palo rojbe” – “Што доаѓа по плачот”.