Кампањата “Од жена за Жена” која што посети повеќе од 30 населени места и на дистанца се сретна со повеќе од 100 жени промовирајќи го традиционалното производство на храна, како и рачните изработки на жените од руралните средини заврши во руралните женски средби во Струмица и Радовиш како и околните села кои гравитираат кон овие градски средини.

На средбите со жените беа поделени промотивни материјали, но и рачни традиционални преработки на храна, како и изработени кукли од волна од западниот дел на нашата држава, а се со цел жените да имаат можност да видат што се работи во другите региони и да се поддржат едни со други, а во насока на нивно економско јакнење и излез од кризата која што ја предизвика и Ковид пандемијата.

Погледнете повеќе на овој линк.