За поврзаноста и меѓузависноста на пчелите и човекот, пишува и го споделува своето размислување Филип Петкоски, пчелар и член на Слоу Фуд Прилеп Како се поврзани пчелите и човекот?

Пчелите претставуваат едни од најпроучуваните инсекти и тоа поради единствениот производ кој тие го создава- медот.

Повеќе прочитајте ТУКА.