19 февруари 2022 (ОХРИДПРЕС) – Неодамна во Охрид се одржа основачкото собрание на конвивиумот „Слоу Фуд Охрид“ како резултат на повеќегодишните заложби на десеттина сопственици на мали бизниси и производители на органска и автентична храна од охридскиот регион.

„Слоу Фуд Охрид“ е единаесетиот конвивиум во мрежата на „Слоу Фуд Македонија“ и е дел од светската мрежа на Слоу Фуд, чие делување е распространето во 160 земји во светот и насочено кон спречување на се поголемата глобална хомогенизација на вкусовите, со особен нагласок на одбрана на традиционалната храна и локалниот биодиверзитет пред напливот на унифицирани производи и едноличноста во понудата, информираат од „Слоу Фуд Македонија“.

Повеќе тука: ohridpress.com.mk Oснован конвивиумот Слоу Фуд Охрид