Dokunikulci_1080x1080„МакеДокс“ е во потрага по дванаесетмина величествени на возраст од 15 до 18 години, кои сакаат да учествуваат во работилница за креативен документарен филм. Фестивалот на креативен документарен филм „МакеДокс“ годинава почнува нова авантура (проект/активност/слој од кромидот) со поддршка на Националната фондација за демократија од Вашингтон, а која ќе се одвива низ повеќе сегменти, вклучувајќи го Патувачкото кино во јули, …