Во чест на Денот на планетата Земја 2021 година Ви споделуваме неколку едноставни начини да се живее повеќе во согласност со мајката природа и филозофијата на Слоу Фуд. Ајде да почнеме по ред! 1. Намалете ја консумацијата на производи од животинско потекло Покрај етиката за тоа како се одгледува добитокот, јадењето месо и живина има […]

The post Ден на планетата Земја 2021 година: 6 едноставни начини да се живее поодржливо appeared first on Slow Food Macedonia – Добра, чиста и правична храна.