Ако немаше животни, немаше да има ни сирење, ниту многу други работи. Ова е темата на овогодинешното издание на фестивалот Cheese 2021, кој започнува денес и ќе трае до понеделник 20 септември, под мотото: размислете за животните.

Иако и на претходните изданија се зборувало за животните, но фокусoт бил на благосостојбата на животните, соодветна исхрана на молзните животни и биодиверзитетот на раси.

Повеќе прочитајте ТУКА.