Вчера не напуши еден голем човек, важен за нашата организација, но уште позначаен за народот на Албанија. Редок пример на човек кој зрачеше со неговата енергија и емпатија, визионер кој смело го трасираше патот кон посветла иднина на најкревките заедници од недостапните рурални предели.

Пиер Паоло Амброси беше еден од основачите на Слоу Фуд на Балканот во последните 10 години.

Повеќе прочитајте ТУКА.