NOV KONTAKT 1Здружението „Нов контакт – Македонија“ на 22 јуни 2016 година, на Скопскиот саем ја одржа третата по ред трибина што е дел од проектот „Развој преку комуникација“, посветен на македонската дијаспора. На трибината се разговараше за организациската форма на дијаспората – државата; за влијанието на дијаспората на развојот на туризмот и другите стопански дејности и за медиумите и нивната улога во зајакнувањето на врската со дијаспората.

NOV KONTAKT 1

Проектот има за цел да ја зајакне врската со македонската дијаспора и да развие проекти за поддршка на културните, традиционалните и историските вредности, да ја зајакне комуникацијата и развојот на демократските опшествени вредности.

NOV KONTAKT 2

Проектот е поддржан од Цивика мобилитас.