Промовирање на целите на проектот и резултатите од проектните активности

На 26.07.2017 година во хотел Театар, Битола се одржа трета средба со новинари во рамките на проектот Делуваме.Локално.Заедно. на која присуствуваа локални медиуми и претставници од граѓански здруженија.

Проектниот менаџер во изјавата за медиумите го претстави проектот, целите и активностите кои се имплементираат во соработка со претставници од локални граѓански здруженија, претставници на локалната власт како и претставници од подрачните единици на органи на државна управа.

Како резултат од спроведените активности во рамките на проектот се изготвени Стратегија со акционен план и Програма за работа со три приоритетни области од делот на образование, вработување и култура со цел за подобрување на учеството на помалите заедници на локално ниво.

Повеќе информации за средбата можете да најдете на следниот линк:

http://hdtvmega.mk/%D0%BF%D0%BE%D0%B4%D0%BE%D0%B1%D1%80%D1%83%D0%B2%D0%B0%D1%9A%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D1%83%D1%87%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%BE%D1%82%D0%BE-%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D0%BB%D0%B8%D1%82%D0%B5-2/

 

****

Оваа публикација е изготвена со помош на Европската Унија. Содржината на публикацијата е единствена одговорност на Здружението Национален ромски центар (НРЦ), Куманово и партнерската организација Здружение на Роми АВЕНА, Кочани и на никаков начин не може да се смета дека ги одразува гледиштата на Европската Унија.

DSC_0106-800x600 DSC_0107-800x600


Трета средба со новинари во општина Битола во рамките на проектот Делуваме. Локално.Заедно. was first posted on July 28, 2017 at 11:47 am.
©2016 “Национален Ромски Центар“. Use of this feed is for personal non-commercial use only. If you are not reading this article in your feed reader, then the site is guilty of copyright infringement. Please contact me at dalibor.sojic@gmail.com