Тавче гравчето се најде во новиот готвач со рецепти во издание на Слоу Фуд Германија. Во фокусот на оваа публикација се мешунките од повеќе земји од Европа.

Низ историјата на земјоделството и гастрономијата, забележлива е важноста на мешунките во производството и консумацијата на храна, преку нивниот бидодиверзитет и распостранетост како и дел од гастрономските традиции.

The post Тавче гравче, нашиот гастрономски амбасадор appeared first on Slow Food Macedonia – Добра, чиста и правична храна.