6-fellowshipВо 2016, 6 Degrees и Институот за Канадско државјанство (ICC) го лансираа 6 Degrees за стипендирање млади, создавајќи посебна можност за младите лидери од целиот свет да направат промена во сопствената заедница преку креирање и имплементација на проекти за инклузија и државјанство. Целта на 6 Degrees Junior Fellowship е да идентификува, селектира, и да ги препознае младите поединци кои направија јасна посветеност на поттикнување на …