Минатата недела ја завршивме говорејќи за потребите од дигитализација во секторот земјоделство и рурален развој, како и за потребата од што поголема употреба на е-услугите достапни за овој сектор.

За да се зголеми сигурноста во е-документите, а и воопшто довербата во системот на државата потребно е да се говори многу, потребно е да се работи на зајакнување на јавната свест, но и да се вложува во зголемување на дигитална и компјутерска писменост особено во руралните средини.

Во делот на говорење во јавноста, но и кои се гледиштата и ставовите на сите засегнати страни погледнете во следниот прилог кој што е изработен во соработка со Инфо Компас и Сител ТВ  . Неделата која што ни претстои ќе биде посветена токму на овие теми. Следете не и придружете ни се заедно да зборуваме за Дигиталната Агенда и како да придонесеме кон нејзиното достигнување во локалната заедница.

Целосниот видео прилог може да го погледнете тука.